Lebiodka ziele
Lebiodka – według literatury lebiodka ziele posiada właściwości, które były wykorzystywane do łagodzenia poniższych dolegliwości:
- skutecznie niszczy wiele rodzajów bakterii, pozbywając się z naszego organizmu między innymi E. coli, Salmonella, czy Klebsiella, jednocześnie nie wpływając na ilość bakterii dobroczynnych, które biorą udział w prawidłowym funkcjonowaniu układu pokarmowego,
- pomaga wykrztusić nadmiar śluzu przy nieżytach nosa, a także znacząco łagodzi uporczywy kaszel,
- działa łagodząco na niektóre bóle, szczególnie w obrębie jamy brzusznej,
- dzięki zwiększeniu objętości wydalanego moczu, zmniejsza się poziom płynów ustrojowych, a to z kolei pozytywnie wpływa na obciążenie serca, jak również cieśnienie krwi i obrzęki.
- łagodzi uporczywe wzdęcia, powodujące dyskomfort,
- dzięki zwalczaniu z organizmu niepożądanych bakterii oraz grzybów, oregano pomaga zwalczać wiele nieprzyjemnych chorób i schorzeń, takich jak np. kandydoza jamy ustnej,
- w swoim składzie zawiera bardzo dużo witaminy K, a także manganu, kwasów omega 3. Spożywając to zioło, dostarczamy sobie również witaminy A i E, wapń, żelazo i błonnik pokarmowy,
- aromat sprawia, iż skutecznie poprawia apetyt,
- spożywanie lebiodki pozwala walczyć z bezsennością, ułatwiając nam zasypianie.
Składniki: suszone ziele lebiodki 100%
Sposób stosowania: 1 czubatą łyżeczkę ziela lebiodki (1g) zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pod przykryciem 10 min. wypić jeszcze ciepły napar. Pić 2 razy dziennie w ten sposób przygotowany napar. 2 g ziela lebiodki (2 czubate łyżeczki od herbaty) stanowią dzienną porcję do spożycia.
Warunki przechowywania: Przechowywać ziele lebiodki w suchym miejscu, chronić od światła.
Masa netto: 50 g
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.