Jeżówka Purpurowa Ziele
Jeżówka – według literatury ziele jeżówki purpurowej posiada właściwości, które były wykorzystywane do łagodzenia poniższych dolegliwości:
- jeżówka szybko likwiduje przeziębienie (zastosowanie 2-3 razy dziennie w początkowym stadium zazwyczaj likwiduje przeziębienie),
- wzmacnia naturalną odporność organizmu.
- pobudza układ immunologiczny,
- działa przeciwzapalnie,
- przeciwbakteryjnie,
- antywirusowo,
- wewnętrznie w chorobach skóry,
- infekcjach grzybiczych,
- drożdżycy, czyrakach, pryszczach,
- wolno gojących się ranach,
- infekcjach górnych dróg oddechowych,
- także pomocna w infekcjach w obrębie wszystkich układów w organizmie.
- zewnętrznie w trądziku,
- opryszczce, oparzeniach, łuszczycy i zainfekowanych urazach.
Składniki: wysuszone, rozdrobnione ziele jeżówki purpurowej 100 %.
Sposób stosowania: 1 łyżeczkę produktu (1g) zalać 1 filiżanką wrzącej wody (100 ml). Odstawić na 20 min pod przykryciem. Przecedzić. pić 2 razy dziennie po 1 filiżance naparu. Czas stosowania nie powinien być dłuższy niż 10 dni przy spożywaniu codziennym lub 20 dni przy spożywaniu co drugi dzień. Zalecane jest zrobienie 14-dniowej przerwy w przyjmowaniu naparu a następnie stosowanie można powtórzyć.
2 g ziela jeżówki purpurowej, co odpowiada 2 g produktu, stanowi dzienna porcje do spożycia.
Uwaga: Nie stosować u dzieci poniżej 12 roku życia, u kobiet w ciąży i karmiących piersią oraz u osób chorych na gruźlicę, AIDS, białaczkę, choroby autoimmunologiczne, a także u osób uczulonych na rośliny z rodziny Asteraceae (Compositae).
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu, chronić od światła.
Masa netto: 100 g
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Nie zaleca się kobietom w ciąży, karmiącym piersią oraz dzieciom. Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy styl życia.