Zakwas z ogórków
Zakwas z ogórków powstaje przy kiszeniu ogórków dzięki czemu jest to w 100% naturalny produkt. Po oddzieleniu ogórków od soku dodaje się kilka najważniejszych składników dla lepszego aromatu soku. Zakwas z ogórków zawiera czosnek, koper, sól kłodawską. Nie zawiera cukru, konserwantów, ani sztucznych wzmacniaczy smaku. Cały smak zawarty w butelce pochodzi tylko i wyłącznie z naturalnej fermentacji ogórków. Zakwas z ogórków może być wykorzystany również jako baza do zupy ogórkowej, jest zgodny z dietą dr Dąbrowskiej, może być stosowany u osób ze stwierdzoną cukrzycą lub nadciśnieniem.
Sok z kiszonych ogórków na zdrowie
Sok z kiszonych ogórków najczęściej jest stosowany na odchudzanie ze względu na bardzo niska kaloryczność. W bezpieczny sposób przyspiesza metabolizm. Ponadto regularne spożywanie kwaśnego napoju z ogórków likwiduje obrzęki i zatrzymywanie wody w organizmie. Zaleca się picie soku z kiszonych ogórków przez posiłkiem.
Sok z kiszonych ogórków znany jest już od dawna. Tradycyjny smak i znany skład zakwasu stawia na nogi nawet najbardziej zmęczoną osobę. Orzeźwiający smak soku z kiszonych ogórków z dodatkiem czosnku uzupełnia mikroelementy i braki w organizmie. Bogactwo witamin i wartości odżywczych pozwala w krótkim czasie odbudować florę bakteryjną w organizmie, a także pobudzić pracę jelit. Zalecany jest osobom przyjmującym stale leki, osobm na diecie oraz bez apetytu. Niewielka dawka soku z kiszonych ogórków świetnie gasi pragnienie w upalne dni.