Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 24 godzin
Wysyłka od: 11.00 zł
Producent: KISZONE SPECJAŁY
Opis produktu

Złoty Zakwas z Kapusty z Imbirem i Kurkumą 500ml

Przede wszystkim zakwas nie zawiera ani kropli octu. Do naszych zakwasów wybieramy najlepszej jakości kapustę oraz wysokiej jakości składniki, czyli soczystą marchewkę, kurkumę, imbir i najlepszą sól kłodawską kamienną. 

Czym różni się sok z kiszonej kapusty od zakwasu z kapusty? Producenci te nazwy stosują zamiennie, smaki są bardzo podobne. Natomiast sok jest wytłoczony z kapusty kiszonej, a zakwas to wyciąg, który powstaje naturalnie w wyniku fermentacji kapusty. Właściwości mają podobne.

Składniki: Wyciąg z kapusty kiszonej (Kapusta, woda, marchew, kurkuma, imbir, czosnek, sól kłodawska).

Sposób użycia: Zacznij od 50-100ml i stopniowo zwiększaj dawkę, gdy jelita będą się przystosowywały. Docelowo polecamy pić 250-300ml na czczo lub pomiędzy posiłkami, ale raczej nie wieczorem. Osoby uprawiające regularnie sport mogą więcej.

Ostrzeżenia: Sok jest niepasteryzowany, czyli fermentacja cały czas trwa. W butelce widzimy fermentację i działanie bakterii kwasu mlekowego, a to one stoją za najlepszymi wartościami kiszonek. Ich zakrętki nigdy nie są zassane. Zdarza im się sączyć z butelki nawet, gdy są zamknięte. . Nie stosować po upływie daty minimalnej trwałości.

Warunki przechowywania: Ze względu na to, że zakwas jest niepasteryzowany i nie zawiera konserwantów fermentacja aktywnie pracuje. Żeby zwolnić ten proces, a tym samym wydłużyć jego czas przydatności do spożycia najlepiej jest przechowywać go w lodówce lub w ciemnym, chłodnym miejscu (max. 20 stopni).

Masa netto: 500 ml

Producent: Kiszone Specjały Bartosz Jurga Wierzbowa 17 , 56-200 Góra

Opinie Klientów
GPTCHAT