Zakwas z Czerwonej Kapusty 500ml
Zakwas nie zawiera ani kropli octu. Do naszych zakwasów wybieramy najlepszej jakości czerwoną kapustę oraz wysokiej jakości składniki, czyli soczystą marchewkę i najlepszą sól kłodawską kamienną. Bez drogi na skróty... Jest niskokaloryczny i zawiera bardzo mało cukru, dzięki temu jest świetnym składnikiem różnych diet.
Składniki: Wyciąg z czerwonej kapusty (Woda, kapusta modra, marchew, sól kłodawska).
Sposób użycia: Zacznij od 50-100ml i stopniowo zwiększaj dawkę, gdy jelita będą się przystosowywały. Docelowo polecamy pić 250-300ml na czczo lub pomiędzy posiłkami, ale raczej nie wieczorem. Osoby uprawiające regularnie sport mogą więcej. Warto pić je regularnie, najlepiej codziennie.
Zakwas z kapusty kiszonej pomaga wchłaniać żelazo zalecamy, aby po miesiącu zrobić kilka dni przerwy.
Ostrzeżenia: Sok jest niepasteryzowany, czyli fermentacja cały czas trwa. W butelce widzimy fermentację i działanie bakterii kwasu mlekowego, a to one stoją za najlepszymi wartościami kiszonek. Ich zakrętki nigdy nie są zassane. Zdarza im się sączyć z butelki nawet, gdy są zamknięte. . Nie stosować po upływie daty minimalnej trwałości.
Warunki przechowywania: Ze względu na to, że sok z kiszonej kapusty jest niepasteryzowany i nie zawiera konserwantów fermentacja aktywnie pracuje, czyli innymi słowy kapusta cały czas się kisi. Żeby zwolnić ten proces, a tym samym wydłużyć ich czas przydatności do spożycia najlepiej je przechowywać w lodówce lub w ciemnym, chłodnym miejscu (max. 20 stopni).
Masa netto: 500 ml
Producent: Kiszone Specjały Bartosz Jurga Wierzbowa 17 , 56-200 Góra