Zakwas z Buraka Niskosolony 500ml
Stworzyliśmy dla Ciebie naturalnie intensywny, pełny smaku zakwas z buraków z dodatkiem aromatycznego czosnku, liścia laurowego, ziela angielskiego, które razem tworzą idealną kompozycję. Prosty skład, najlepsze składniki. Zawiera 0,8g soli na 100 ml, czyli o połowę mniej niż zakwas klasyczny.
Składniki: Wyciąg z buraków kiszonych (burak, woda, świeży czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, sól kłodawska)
Sposób użycia: Zacznij od 50-100ml i stopniowo zwiększaj dawkę, gdy jelita będą się przystosowywały. Docelowo polecamy pić 250-300ml na czczo lub pomiędzy posiłkami, ale raczej nie wieczorem. Osoby uprawiające regularnie sport mogą więcej.
Ostrzeżenia: Zakwas niepasteryzowany , czyli fermentacja cały czas trwa. W słoiku widzimy fermentację i działanie bakterii kwasu mlekowego, a to one stoją za najlepszymi wartościami kiszonek. Otwieraj powoli schłodzony. Zakwas może się pienić i gazować po otwarciu. To naturalny objaw.
Warunki przechowywania: Ze względu na to, że sok z kiszonych buraków jest niepasteryzowany i nie zawiera konserwantów fermentacja aktywnie pracuje, czyli innymi słowy buraki cały czas się kiszą. Żeby zwolnić ten proces, a tym samym wydłużyć ich czas przydatności do spożycia najlepiej je przechowywać w lodówce lub w ciemnym, chłodnym miejscu (max. 20 stopni).
Masa netto: 500 ml
Producent: Kiszone Specjały Bartosz Jurga Wierzbowa 17 , 56-200 Góra