-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.PANASEUS
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Kolagen typu I i III Młodość 50 kapsułek
Suplement diety
Kolagen typu I i III stanowi podstawowy składnik strukturalny skóry. Piperyna to substancja zawarta w czarnym pieprzu, która zwiększa przyswajanie niektórych składników odżywczych. Witamina C pomaga w prawidłowej syntezie kolagenu, w celu zapewnienia normalnego funkcjonowania skóry, chrząstek, kości i naczyń krwionośnych.
JAK KOLAGEN WPŁYWA NA SKÓRĘ?
Mniej więcej po 25 roku życia poziom kolagenu, który nasz organizm jest w stanie wytworzyć, zaczyna spadać. Nawet same włóka, które już znajdują się w skórze, ulegają stopniowej degradacji, w wyniku czego skóra traci jędrność, elastyczność i naprężenie1.
Z wiekiem skóra często wiotczeje i staje się sucha. Pojawiają się zmarszczki, a ze względu na zanikanie gruczołów łojowych i potowych, zwiększa się potrzeba jej stałego nawilżania.
Kolagen jest białkiem strukturalnym, które stanowi około 30% wszystkich białek w organizmie. Pełni on funkcję budulcową, jako część tkanki łącznej, tworzącej skórę, ścięgna, mięśnie, chrząstki, kości, zęby, ściany naczyń krwionośnych i nerwy3.
DODATEK WITAMINY C
Witamina C jest niezbędna w produkcji kolagenu, który znajduje się w skórze i stawach. Bez niej procesy takie, jak hydroksylacja, nie będą możliwe - w wyniku czego zaburzona zostanie także synteza kolagenu4. Suplementację kolagenem na skórę wzbogaciliśmy więc o odpowiednią dawkę witaminy C, która oprócz wpływu na powstawanie kolagenu, pomaga również w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym5.
PIPERYNA
Piperyna jest alkaloidem, który występuje w wierzchniej warstwie owoców czarnego pieprzu. Jej cechą charakterystyczną jest ostry, gorzki smak i silny aromat. Czarny pieprz jest obecnie częstym dodatkiem do suplementów diety przede wszystkim ze względu na zawartą w nim piperynę, która pośród wielu innych właściwości, zwiększa także wchłanianie niektórych składników odżywczych.
Składnik aktywny | 1 kapsułka | %RWS* |
Kolagen typu I i III | 50 000 µg | - |
Pieprz czarny BioPerine® - ekstrakt w tym piperyna (95%) |
2 mg 1,9 mg |
- |
Witamina C (kwas L-askorbinowy) | 12 mg | 15% |
*RWS – referencyjna wartość spożycia.
Zalecane spożycie: 1 kapsułka raz dziennie.
Sposób użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, po posiłku.
Składniki: substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna, kolagen rybi typu I i III, kwas L-askorbinowy (witamina C), ekstrakt z owoców czarnego pieprzu BioPerine® (Piper nigrum) standaryzowany na min. 95% zawartości piperyny.
Skład kapsułki: celuloza roślinna (wegetariańskie).
Masa netto: 28,3g
Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o., ul. Granitowa 3/14, 02-681 Warszawa.
Wyprodukowano w UE.
BioPerine® jest zastrzeżonym znakiem towarowym firmy Sabinsa.
Uwagi: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Zdrowy tryb życia i zrównoważone żywienie są ważne, a suplement diety nie może stanowić ich substytutu. Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Ostrzeżenie: Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym. Nie stosować u osób mających predyspozycje do tworzenia kamieni nerkowych lub chorujących na kamicę nerkową.
Główny Inspektorat Sanitarny: 2022/08/04/SD/1054D8