EKO Postbiotyk AntyOxi GOLD 3.0 500ml
Suplement diety
Stosowanie Postbiotyku AntiOxi Gold 3.0 bogatego w naturalne antyoksydanty może znacznie obniżać ryzyko zachorowania na nowotwory, choroby neurodegeneracyjne, cukrzycę typu 2 i jej powikłania sercowo- naczyniowe.
- wysoka zawartość antyoksydantów
- liczne kwasy organiczne
- enzymatyczne białka
- witaminy
- związki mineralne
- polifenole
- makro i mikro elementy z fermentowanych roślin
Dlaczego warto stosować?
- ochrona komórek przed wolnymi rodnikami
- działanie przeciwzapalne
- gaszenie stresu oksydacyjnego
- działanie przeciwwirusowe i przeciwdrobnoustrojowe
- ochrona bariery jelitowej
- przywrócenie prawidłowego pH błony śluzowej jelit
- utrzymanie homeostazy organizmu
Składniki ekologiczne:
Ekstrakt z fermentowanych roślin warzywnych (100%) [w tym: bulwy topinamburu (66,6%), korzenie marchwi (16,7%), korzenie pasternaka (16,7%)] otrzymany w procesie fermentacji z bakteriami probiotycznymi.
Suplement został wytworzony w kaskadowym, wielotygodniowym procesie fermentacji ekologicznego topinamburu, marchwi i pasternaka z udziałem żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych, w tym: Lactobacillus rhamnosus GG, L.rhamnosus LR04, L.rhamnosus LR05, L.acidophilus LA1, L.delbrueckii ssp. bulgaricus LB2, L.casei 101/37, L.plantarum LP02, L.plantarum LP01, L.fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL10, B.breve Bbr8, B.longum BL03, B.animalis ssp. lactis Bi1, Streptococcus thermophilus Z57, S.thermophilus 9Y.
Produkt po fermentacji został poddany 4-letniemu procesowi leżakowania. Dzięki temu uzyskano wyjątkowo wysoki potencjał przeciwutleniający preparatu.
Dla kogo?
W POSTBIOTYKU Joy Day AntyOxi GOLD 3.0 zawarte są różnorodne przeciwutleniacze. Dzięki temu organizm jest chroniony wielowymiarowo, a związki przeciwutleniające wspierają się wzajemnie i wzmacniają swoje działanie.
Produkt jest przygotowany w kadziach fermentacyjnych, poprzez fermentację surowców roślinnych przy udziale żywych i aktywnych bakterii probiotycznych. Proces ten przyczynia się zarówno do wydobycia z roślin bioaktywnych składników, jak i do wytwarzania przez bakterie metabolitów, czyli postbiotków. Zarówno składniki roślinne z topinamburu, marchwi, pasternaka jak i postbiotyki są doskonałym źródłem antyoksydantów w gotowym produkcie.
Łączną siłę przeciwutleniaczy w postbiotyku Joy Day Gold stanowią kwasy organiczne, białka enzymatyczne, witaminy i polifenole. Z uwagi na niezwykłą bioróżnorodność i moc antyoksydantów w produkcie polecamy szczególnie osobom cierpiącym na choroby o podłożu zapalnym, narażonym na stres oksydacyjny, a także miłośnikom naturalnych produktów i zdrowego odżywiania.
Polifenole (naturalne antyoksydanty)
Obecność odpowiedniej ilości, różnorodnych antyoksydantów (kwasy organiczne, białka enzymatyczne, witaminy, polifenole) przyczynia się do: zahamowania szkodliwych dla zdrowia procesów utleniania, neutralizowania wolnych rodników w organizmie, zapobiegania utleniania tłuszczów, rozpadu białek i dezaktywacji enzymów, przyczyniając się do spowalniania rozwoju komórek nowotworowych lub niszczenia ich, zapewnienia równowagi/homeostazy organizmu. W produkcie JOY DAY GOLD 3.0 zawartych jest AŻ 5,2 g polifenoli w 100 ml produktu, czyli: 47 razy więcej niż w zielonej herbacie 16 razy więcej niż w korzeniu pietruszki 23 razy więcej niż w czerwonym winie 9 razy więcej niż w owocach czarnej porzeczki.
Zawartość polifenoli w GOLD 3.0:
- kwas galusowy
- kwas kawowy
- kwas p-kumarowy
- kwas ferulowy
- kwas neochlorogenowy
- kwas kryptochlorogenowy
- kwas chlorogenowy
- kwas cynamonowy
- kwas chinowy
Metabolity bakterii probiotycznych (postbiotyki)
Postbiotyki stymulują mikrobiom jelitowy i wspierają funkcję odpornościową jelit. Bioaktywne postbiotyki pełnią podobną rolę ochronną w funkcjonowaniu bariery jelitowej jak żywe probiotyki. Zwiększają ekspresję określonych genów, chroniąc barierę jelitową. Związki postbiotyczne mogą również odgrywać ważną rolę w hamowaniu namnażania się patogenów. Postbiotyki są również stosowane jako dodatki do żywności, ponieważ zwiększają żywotność endogennych szczepów probiotycznych w organizmie człowieka.
Zawartość niektórych postbiotyków w GOLD 3.0:
- kwas mlekowy
- kwas masłowy
- kwas octowy
- kwas jabłkowy
- kwas pirogronowy
- kwas izomasłowy
Jak stosować?
Dorośli i osoby starsze: około 10 ml na dobę (1 łyżka) lub w okresach wzmożonego zapotrzebowania 10 ml 2 razy na dobę, rozcieńczone w 50 ml dowolnego, chłodnego napoju z wykluczeniem napojów alkoholowych.
Dzieci powyżej 3 roku życia: około 5 ml na dobę (1 łyżeczka) rozcieńczone w 50 ml dowolnego chłodnego napoju.
Warto pamiętać aby przed użyciem wstrząsnąć.
Warunki przechowywania
Szczelnie dokręconą butelkę przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 30 dni.
Masa netto: 500ml
Producent: Living Food Sp. z o.o. Graniczna 15, 66-320 Trzciel