Narum Caps 200 mg 30 kapsułek
Suplementy diety
Narum Caps w formie kapsułek służy do utrzymania składu i aktywności biologicznej prawidłowej flory jelitowej u dzieci i dorosłych.
Produkt jest wskazany:
- jako wsparcie podczas i po antybiotykoterapii,
- w potrzebie uzupełnienia flory bakteryjnej jelit bakteriami Lactobacillus Acidophilus,
- podczas długotrwałego stresu.
Składniki:
- Lactobacillus acidophilus Er-2 szczep 317/402 Narine,
- otoczka kapsułki: substancja żelująca - guma gellan, substancja glazurująca - hydroksypropylometyloceluloza.
Zalecana dzienna porcja:
- Dorośli i dzieci powyżej 12 lat: 2-3 kapsułki 3 razy dziennie, 15-20 min przed posiłkiem,
- Dzieci w wieku od 6 do 12 lat: 1 kapsułka 3 razy dziennie, 15-20 min przed posiłkiem,
- Dzieci od 3 do 6 lat: 1 kapsułka 2 razy dziennie, 15-20 min przed posiłkiem.
Skład zalecanej porcji dziennej:
1 kapsułka | 3 kapsułki | 6 kapsułek | 9 kapsułek | |
---|---|---|---|---|
Lactobacillus acidophilus Er-2 szczep 317/402, Narine | 2 x108 CFU* | 6 x108 CFU* | 12 x108 CFU* | 18 x108 CFU* |
W jednej kapsułce znajduje się nie mniej niż 2 x 108 CFU* żywych bakterii.
*CFU – Colony Forming Unit – Jednostka do tworzenia kolonii bakteryjnych
Czas przyjmowania: Dla optymalnego efektu zaleca się przyjmować przez 5-6 tygodni.
Sposób użycia: Kapsułki należy przyjmować 15-20 minut przed posiłkami z ½ szklanki napoju o temperaturze pokojowej (najlepiej z mlekiem, poza przypadkami nietolerancji produktów mlecznych). Można otworzyć kapsułkę i rozpuścić jej zawartość w napoju. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie spożywać przy nadwrażliwości na składniki produktu. Kobiety w ciąży i karmiące powinny spożywać preparat po konsultacji z lekarzem.
Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 10 °C w sposób niedostępny dla dzieci. Na czas transportu może być przechowywany w temperaturze pokojowej.
Technologia opakowania oraz specjalny proces produkcji gwarantuje zachowanie żywotności bakterii probiotycznych oraz ich odpowiedniej dawki w trakcie transportu poza warunkami chłodniczymi.
Najlepiej spożyć przed końcem: Data na boku opakowania. Nie należy stosować po upływie terminu ważności podanego na opakowaniu.
Masa netto: 6 g
Producent: NARUM SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ ul. Świeradowska 47 02-662 Warszawa