Opis produktu
Pyłek pszczeli zawiera proteiny (białka), węglowodany, lipidy, witaminy: A, B, E, P, kwas pantotenowy, biotynę, sole mineralne oraz substancje aktywne biologicznie.
Właściwości pyłku pszczelego:
- pyłek można stosować jako uzupełnienie dziennych dawek pokarmowych, szczególnie dla wzmocnienia odporności w okresie jesienno-zimowym,
- stosowany jest jako odżywka w celu wyrównania poziomu witamin i minerałów,
- posiada właściwości przeciwzapalne, antybiotyczne, odtruwające, obniżające poziom tłuszczów we krwi, adaptogenne i osłonowe,
- poprawia kondycję fizyczną i psychiczną,
- wpływa na wzrost hemoglobiny i czerwonych krwinek,
- witaminy są cennym składnikiem pyłku, np. witaminy A jest 20 razy więcej niż w marchwi, witamin z grupy B dwukrotnie więcej niż w mięsie czy wątrobie.
Stosowanie: Kurację należy rozpocząć od 1 łyżeczki pyłku, zwiększając do 1 łyżki stołowej dziennie. Pyłek wymieszać w połowie szklanki letniej wody i odstawić na noc. Można dodać łyżeczkę miodu. Wypić rano na czczo po uprzednim wymieszaniu. Kuracja powinna trwać 2-3 miesiące. Można ją stosować np. w sezonie jesiennym i wiosennym.
Kolor pyłku może mieć barwę od jasnożółtego po ciemnobrązowy w zależności w jakim czasie i z jakich kwiatów był zbierany przez pszczoły.
Osoby cierpiące na alergię powinny zachować ostrożność.
Opinie Klientów