Mąka kokosowa
Pozyskiwana jest w procesie mielenia miąższu kokosa. Charakteryzuje się kokosowym smakiem i przyjemnym słodkim aromatem. Mąka kokosowa polecana jest osobom będącym na diecie bezglutenowej. Posiada słodkawy posmak, lekką konsystencję oraz łagodny zapach.
Składniki: mąka kokosowa
Zastosowanie: Może być stosowana do smażenia i pieczenia lub jako dodatek do sosów, musli, różnego typu sałatek, deserów, muffinek, naleśników i innych wypieków.
Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu:
Wartość energetyczna |
1571 kJ / 372 kcal |
Tłuszcz: - kwasy tłuszczowe nasycone |
8 g 7,5 g |
Węglowodany: - cukry |
57 g 19 g |
Białko |
18 g |
Sól |
0,15 g |
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym, i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu spożyć w przeciągu 2 miesięcy.
Rodzaj opakowania: Torebka z wkładem poliestrowym ze struną
Pojemność: 500 g
Kraj produkcji: Polska